Tietosuojakäytäntö

Päivitetty viimeksi: 27.2.2019

 

Kuka Clic Solutions AB on

Tässä tietosuojakäytännössä Clic Solutions AB:stä, Ruotsin yritystunnus 559087–2791, käytetään nimitystä Clic, ja yritys on rekisterinpitäjä. Sinusta itsestäsi käytetään nimitystä asiakas. Clic ylläpitää Clarifiedvisa.fi-verkkosivustoa, jonka kautta Clic välittää Kiinaan matkustavien matkailijoiden viisumihakemuksia.

Me Clicillä kunnioitamme yksityisyyttäsi ja oikeuttasi hallita itseäsi koskevia tietoja. Siksi kerromme avoimesti, mitä tietoja sinusta keräämme ja mihin tarkoitukseen. Lisäksi huolehdimme siitä, että tietosi ovat turvassa.

Cliciin saa yhteyden seuraavasti:

Postiosoite:  Clic Solutions AB, Box 387, 101 27 Stockholm
Puhelin: (+46) 8 612 82 10
Sähköposti: support@clarifiedvisa.fi

 

Tietosuojakäytännön soveltamisala

Tämä tietosuojaseloste koskee Clicin omistamien ja/tai ylläpitämien verkkosivustojen ja/tai palveluiden käyttöä. Tietosuojaseloste koskee myös käyttäjiä, jotka vierailevat Clarifiedvisa.fi-sivustolla ja/tai tekevät siellä viisumihakemuksen Kiinaan.

Henkilötiedot ovat tietoja, joita voidaan yksinään tai muihin tietoihin yhdistettyinä käyttää sinun tunnistamiseesi luonnollisena, elossa olevana henkilönä. Niitä voivat olla esim. nimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi.

 

Clicin keräämät tiedot ja niiden käyttö

Henkilötietojesi käsittelyn tarkoitus on varmistaa, että Clic pystyy täyttämään velvoitteensa sinua, asiakasta, kohtaan eli välittämään viisumihakemuksen Kiinaan. Päätarkoituksen eli viisumivälityksen lisäksi käsittelytarkoituksia on muitakin, kuten:

  • Hyvän asiakaspalvelun mahdollistaminen, kuten tiedusteluihisi vastaaminen, virheellisten tietojen korjaus tai pyytämiesi tietojen lähettäminen
  • Asiakasprofiilien hallinta
  • Tiedottaminen, jos sinulla on meihin aktiivinen asiakassuhde
  • Tärkeiden tiedonantojen lähettäminen, esimerkiksi ehtojemme ja käytäntöjemme muutoksista tiedottaminen.

Clic on vastuussa kaikista tiedoista, joita meille luovutat, mikä voi tapahtua verkkosivustolla, puhelimitse, sähköpostitse, chatitse tai muulla tavoin.

Clic kerää tiedot ensisijaisesti suoraan sinulta itseltäsi. Clic voi päivittää tietojasi jälleenmyyjiensä tiedoilla, jos se on tarpeen rekisterin hyvän ylläpidon kannalta. Clic rekisteröi henkilötietoja seuraavissa yhteyksissä:

  • Ilmoittautuminen palveluun, jota Clic tarjoaa eri alustojen kautta
  • Sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron ilmoittaminen verkkosivustolla
  • Yhteydenotto sähköpostitse, puhelimitse, verkkosivuston tai sosiaalisen median kautta
  • Vierailu verkkosivustolla, kuten liikennetiedot, sijaintitiedot, verkkolokit ja muut tiedonvälitykseen liittyvät tiedot sekä esim. vierailuun käytetyn laitteen IP-osoite, laitteen tyyppi, käyttöjärjestelmä ja selaintyyppi.

 

Tietoturva

Clic suojaa henkilötietojasi yhdistelmällä teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä. Kaikki Clicin järjestelmät, joissa henkilötietoja käsitellään, on suojattu pääsynvalvontajärjestelmällä.

 

Henkilötietojen poisto

Clicille lähetettyjä henkilötietoja säilytetään 30 päivää Kiinasta lähtöpäivän jälkeen. Tämän jälkeen tilisi ja henkilötietosi poistetaan. Clarified Visan kautta Clicille luodut tilit, joiden kautta ei tehdä hakemusta loppuun, poistetaan kaikkine henkilötietoineen 30 päivän kuluttua.

 

Clicin alikäsittelijät

Clic käyttää monissa palveluissaan ja pilviratkaisuissaan alikäsittelijöitä. Clic sitoutuu siihen, että kaikkien alikäsittelijöiden kanssa tehdään henkilötietojen käsittelysopimus ja että kaikki alikäsittelijät noudattavat tietosuoja-asetuksen lisäksi Clicin sisäisessä tietoturvapolitiikassa määriteltyjä vaatimuksia tietojen eheydestä, käytettävyydestä ja turvallisuudesta.

 

Evästeiden käyttö

Clicin Clarified Visa -verkkosivustolla käytetään evästeitä. Ne ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka verkkoselain tallentaa tietokoneelle. Evästeet toimivat tunnisteina ja varmistavat sivuston parhaan mahdollisen toiminnan.

Clic käyttää evästeitä parantamaan sivuston käyttäjäkokemusta seuraavilla tavoilla:

  • Sinun tarvitsee kirjautua sisään vain kerran eikä jokaisella sivulla, jolla käyt.
  • Verkkosivuston käyttöä valvotaan tarkkailemalla liikenteen kulkua. Siten voimme muotoilla sivuston siten, että käyttäjäkokemuksesta tulee mahdollisimman miellyttävä.
  • Keräämme ja analysoimme verkkosivuston käyttöön ja palveluihin perustuvaa käyttäytymistietoa. Siten pyrimme parantamaan käyttäjäkokemusta ja mahdollistamaan yksilöllisen kommunikaation ja viestit käyttäjälle.

Evästeitä on olemassa kolmea eri tyyppiä, joita kaikkia käytetään Clicin sivustolla. Pysyvät evästeet tallentavat kävijän tietokoneelle tiedoston, joka säilyy siellä istunnon jälkeenkin. Niitä käytetään esimerkiksi verkkosivuston mukauttamiseen käyttäjän toiveiden, valintojen ja kiinnostuksenkohteiden perusteella sekä tilastolliseen seurantaan. Toinen tyyppi on nimeltään istuntoeväste. Ne tallentuvat väliaikaisesti käyttäjän tietokoneelle siksi aikaa, kun tämä vierailee verkkosivustolla. Istuntoevästeet häviävät, kun suljet selaimen. Jos et halua hyväksyä evästeitä, voit muuttaa verkkoselaimesi evästeasetuksia ja myös estää evästeet kokonaan. Huomaathan, että jos estät evästeet, et voi käyttää kaikkia Clicin verkkosivuston toimintoja.

Clic lisää tietokoneellesi myös niin kutsutun kolmannen osapuolen evästeen. Sen tarkoituksena on seurata sinua sivuston käytön helpottamiseksi mm. muistamalla aiemmin tekemäsi valinnan, esimerkiksi käyttäjätunnuksesi. Lisäksi sitä käytetään tietoturvatarkoituksessa osoittamaan, että sivustolla vieraileva evästeen haltija on oikea ihminen.

 

Henkilötietojen käyttö suoramarkkinointiin

Clic ei käytä henkilötietoja suoramarkkinointiin.

 

Tietojen siirtäminen

Clicin keräämät tiedot siirretään Kiinaan eli niin kutsuttuun kolmanteen maahan. Clic sitoutuu huolehtimaan asianmukaisista suojatoimenpiteistä siirron yhteydessä.

 

Muutokset tietosuojakäytäntöön

Pidätämme oikeuden muuttaa tätä tietosuojakäytäntöä milloin tahansa. Tietosuojakäytännön päivitykset ja muutokset julkaistaan tällä sivulla.

 

Oikeutesi

Clic Solutions AB:n asiakkaana sinulla on seuraavat oikeudet:

  • Sinulla on oikeus saada tietoa siitä, millä tavalla henkilötietojasi meillä käsitellään ja oikeus saada pääsy tietoihisi. Olemme koonneet suorittamamme henkilötietojen käsittelyn oheiseen taulukkoon. Taulukosta ilmenevät mm. käsittelyn tarkoitus, oikeusperuste ja tietojen säilytysaika.
  • Sinulla on oikeus saada itseäsi koskevat virheelliset henkilötiedot oikaistua. Ottaen huomioon tarkoitukset, joihin tietoja käsiteltiin, sinulla on oikeus saada puutteelliset henkilötiedot täydennettyä.
  • Sinulla on tietyin edellytyksin oikeus vaatia, että henkilötietosi poistetaan:
    • Tietoja ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne kerättiin.
    • Henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti.
    • Käsittely perustuu etujen punnintaan, eikä ole olemassa oikeutettuja perusteita, jotka syrjäyttävät sinun perusteesi.
    • Sinulla on oikeus vaatia, että rekisterinpitäjä rajoittaa tietojesi käsittelyä.
    • Sinulla on oikeus siirtää itseäsi koskevat ja meille toimittamasi tiedot tietojärjestelmästä toiseen jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa ja oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle.

Lisäksi sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, jos henkilötietojesi käsittely on mielestäsi tietosuojalainsäädännön vastaista.
Jos haluat vedota johonkin oikeuksistasi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse numeroon +46 8 555 691 46 tai sähköpostitse osoitteeseen support@clarifiedvisa.fi (ruotsiksi tai englanniksi).

 

Valvontaviranomainen

Ruotsissa henkilötietojen käsittelyä valvova viranomainen on Datainspektionen, Tietosuojan tarkastuslaitos, ks. www.datainspektionen.se. Suomessa valvontaviranomainen on tietosuojavaltuutettu, www.tietosuoja.fi.

 

Henkilötietotaulukko

 

Henkilötietojen käsittely

Käsittelyn tarkoitus

Henkilötietojen luokat

Rekisteröityjen luokat

Oikeusperusteet

Tallennusaika

Käynti verkkosivulla Analyysi ja seuranta Eväste, IP-osoite Verkkosivun kävijät Intressivertailu 1–365 päivää
Ostoreskontra Laskutus Laskutustiedot Tavarantoimittajat Sopimus, oikeudellinen velvoite 7 vuotta
Puhelin-, chat- ja sähköpostituki yhteistyökumppaneille ja jälleenmyyjille Kirjaus tapaushallintajärjestelmään Kaikki henkilötietojen luokat Asiakkaat Sopimus Sopimusaika + 1 vuosi
Ilmoittautuminen Clarified Visa -tilille Clarified Visa -tilin luominen käyttöoikeuden saamiseksi Clarified Visa -viisumipalveluun Sähköpostiosoite, nimi, henkilötunnus, puhelinnumero, passitiedot, työtilanne, matkatiedot ja hotellivarauksen vahvistus Asiakkaat Sopimus Viisumin voimassaoloaika, joka on kotiinmatkustuspäivä + 30 päivää
Rekisteri henkilötietoja käsittelevien edustajien kanssa tehdyistä sopimuksista Täyttää tietosuoja-asetuksen säännökset Asiakastiedot Asiakkaat Oikeudellinen velvoite Sopimusaika + 1 vuosi
Rekisteri oikeuksien käyttämisestä GDPR-asetuksen mukaan Aikataulun pitämisen ja pyyntöjen käsittelyn varmistaminen Nimi ja asiakasnumero Asiakkaat Oikeudellinen velvoite 10 vuotta
Potentiaaliset asiakkaat Kiinnostus palveluamme kohtaan Yhteystiedot Potentiaaliset asiakkaat Intressivertailu 1 vuosi
Tietoturvaloukkauksien hallinta Henkilötietojen tallentaminen tietoturvaloukkauksien yhteydessä Kaikki henkilötietojen luokat Kaikki luokat Oikeudellinen velvoite 10 vuotta

Clarified Visa on palvelu, jonka välittää Clic Solutions AB
© Copyright Clic Solutions AB, Ruotsin yritystunnus 559087-2791

Asiakaspalvelu

Ma – Pe: 9:00 – 17:00
Puh: +46 8 555 691 46
Sähköposti: support@clarifiedvisa.fi
Maksuehdot

Yrityksille

Haluatteko Clarified Visa -palveluiden käyttäjäksi? Kirjoittakaa meille osoitteeseen info@clarifiedvisa.fi